'Twee opties genoemd voor Simons: terugkeer naar PSG uitgesloten'

'Twee opties genoemd voor Simons: terugkeer naar PSG uitgesloten'

10 mei - 08:25 Laatste update: 13 mei - 08:06
36

Xavi Simons keert deze zomer niet terug naar Paris Saint-Germain. Dat meldt het Franse RMC Sport. Ook worden de twee meest voor de hand liggende opties genoemd voor de Nederlander.

PSG moet naarstig op zoek naar nieuwe aanvallende impulsen, nu een vertrek van superster Kylian Mbappé onvermijdelijk lijkt. In de Franse hoofdstad rekenen ze echter niet meer op Xavi Simons. De Nederlands international zou zelf niet erg enthousiast tegenover een terugkeer staan en PSG is niet van plan om zijn komst te forceren.

RMC Sport denkt ook te weten waar de nabije toekomst van Simons wél ligt. 'Volgens onze informatie onderhandelt PSG over een definitieve transfer naar RB Leipzig, wat dan ook de meest voor de hand liggende stap is', schrijft het medium. Ook clubs uit de Premier League houden de situatie in de gaten en een transfer naar zijn jeugdliefde FC Barcelona wordt nog als optie gezien. De Catalanen kunnen Simons wel enkel huren.

Simons is dit seizoen van grote waarde in Duitsland. Voor Leipzig startte hij 97 procent van de Bundesliga-wedstrijden in de basiself. De teller staat momenteel op 31 competitiewedstrijden, waarin Simons zeven doelpunten maakte en dertien keer aangever was.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: