'Vitesse zoekt nieuwe spits en mikt op tweevoudig Zweeds jeugdinternational'

'Vitesse zoekt nieuwe spits en mikt op tweevoudig Zweeds jeugdinternational'

23-08-2023 15:08
44

In de zoektocht naar een nieuwe spits is Vitesse uitgekomen bij Joel Voelkerling Persson, zo meldt De Gelderlander. De twintigjarige aanvaller is jeugdinternational van Zweden en staat op dit moment onder contract bij het Italiaanse US Lecce.

Voelkerling Persson staat in de 'nadrukkelijke belangstelling' van Vitesse, klinkt het. Nu de transferdeadline nadert zal Vitesse haast willen maken met de komst van een aanvaller. Na de nederlaag tegen PSV (1-3) gaf trainer Phillip Cocu al aan te rekenen op versterking. De Arnhemmers trokken reeds Samid Hamulic aan, die op huurbasis is overgekomen van Toulouse. Ook hij is een spits, maar Cocu wenst nog meer aanvallende impulsen.

Op de lijst met kandidaten staat niet alleen de naam van Voelkerling Persson. Ook andere opties werden bekeken, al wordt niet duidelijk wie. Voelkerling Persson heeft nog een contract tot medio 2027 bij Lecce en hoeft in Italië niet te rekenen op veel speeltijd. Derhalve zou een verhuurperiode een uitkomst zijn, daar de Italianen voor de lange termijn vertrouwen hebben in de spits, die een deel van zijn opleiding genoot bij AS Roma. Na kort bij de eerste selectie te hebben gezeten onder trainer José Mourinho, werd hij in de zomer van 2022 verkocht aan Lecce. Eerder trok Vitesse ook Amine Boutrah, Mica Pinto, Eloy Room en Matthijs Tielemans aan.