VI: Gladon vertrekt bij Fortuna, Limburgers worden concreter voor AC Milan-spits

VI: Gladon vertrekt bij Fortuna, Limburgers worden concreter voor AC Milan-spits

23 augustus - 23:38
18

Paul Gladon gaat Fortuna Sittard achter zich laten. Dat weet Voetbal International te melden. De Fortuna Sittard-spits is momenteel in Armenië, waar hij op korte termijn een contract tekent bij FC Noah. Het naderende vertrek van Gladon opent de deuren voor AC Milan-spits Marko Lazetic. 

Lazetic maakte anderhalf jaar geleden nog voor een slordige vijf miljoen euro de overstap van Rode Ster Belgrado naar Milan. Bij de Italiaanse topclub heeft hij op dit moment geen perspectief op speeltijd. I Rossoneri wil hem om die reden ergens op huurbasis slijten, iets wat VI vorige week al bekendmaakte. Het afgelopen jaar speelde Lazetic al als huurling bij het Oostenrijkse Altach, waar hij geen potten wist te breken. 

Nu de 31-jarige Gladon op het punt staat te vertrekken uit Limburg, kan de ploeg van trainer Danny Buijs concreter worden in de huurdeal met Milan. Gladon maakte begin 2022 de overstap naar Fortuna. Het afgelopen seizoen kwam hij tot 27 duels. Daarin was hij goed voor zeven doelpunten. In de eerste twee competitieduels van deze jaargang, tegen respectievelijk Feyenoord en Almere City, stond Gladon ook in de basis. Bij FC Noah treft hij in Jordy Tutuarima en Justin Mathieu twee andere Nederlanders.