Gladon verlaat Fortuna Sittard voor 'lucratief' buitenlands avontuur

Gladon verlaat Fortuna Sittard voor 'lucratief' buitenlands avontuur

24-08-2023 12:37
22

De geruchten waren al hardnekkig, maar nu is het definitief: Paul Gladon vertrekt bij Fortuna Sittard, zo meldt de club via de eigen kanalen. De spits vertrekt naar het Armeense Noah FC en heeft daarmee zijn gewenste stap naar het buitenland te pakken.

Technisch manager Americo Branco geeft tekst en uitleg over de transfer van Gladon. "We zijn eerder dit kalenderjaar met elkaar in gesprek gegaan. Als club hebben we meerdere voorstellen gedaan, helaas zonder succes. Beide partijen wisten tijdens deze gesprekken niet nader tot elkaar te komen. Daarop heeft Paul zijn zinnen gezet op een lucratief buitenlands avontuur, dat heeft hij intern ook laten weten. Met Noah FC is die kans uiteindelijk op zijn pad gekomen."

De spits, die in het verleden uitkwam voor onder meer Sparta, FC Dordrecht, FC Groningen, Willem II en Wolverhampton Wanderers, is blij met zijn stap. "Het is allemaal heel snel gegaan," zo geeft de spits aan. "Het was geen eenvoudige keuze, ik heb er wel echt goed over na moeten denken. Voor mij en mijn gezin is Limburg in korte tijd vertrouwd gaan voelen, we hebben het ook altijd enorm naar ons zin gehad."

"Daarnaast hebben de supporters er ook altijd voor gezorgd dat ik me enorm gewaardeerd voelde. Ik weet zeker dat ik nog terugkom in Sittard." Sinds februari 2022 kwam Gladon uit voor de Limburgers en in 41 duels kwam hij tot tien doelpunten.