Steijn zet streep door Ajax-deal en verwacht 'versterking op aantal posities'

Steijn zet streep door Ajax-deal en verwacht 'versterking op aantal posities'

24-08-2023 22:46
122

De komst van Eduard Spertsyan is van de baan, maar Ajax gaat zich in de laatste week van de transferperiode nog wel degelijk roeren op de transfermarkt. Maurice Steijn hoopt op 'versterking voor een aantal posities'.

Ajax speelt komend weekend geen Eredivisie-voetbal vanwege het Europa League-tweeluik met Ludogorets, waardoor de focus in Amsterdam volledig op het binnenhalen van nieuwe spelers kan. "We moeten ons nog wel op een aantal posities versterken", zegt Steijn bij RTL7.

"We zijn er druk mee bezig", gaat hij verder. "We hebben nog zeven dagen, dus dat wordt hard werken. Maar ik heb er alle vertrouwen in." Ajax gaf deze zomer al bijna tachtig miljoen euro uit aan Josip Sutalo, Carlos Forbs, Gaston Avila, Chuba Akpom, Benjamin Tahirovic, Anton Gaaei, Diant Ramaj en Jakov Medic. Branco van den Boom werd transfervrij aangetrokken.

Spertsyan en Zirkzee
Door de komst van Spertsyan kan definitief een streep. Steijn reageert verbaasd als de Armeense middenvelder van FK Krasnodar ter sprake komt. "Dat is volgens mij helemaal niet meer aan de orde. Volgens mij gaat dat niet meer gebeuren." Ook Joshua Zirkzee zal Ajax niet versterken. "Dat is ook niet meer aan de orde, nee."