Oosting en schlemiel Regeer tonen zich schuldbewust: 'Heb ploeggenoten benadeeld'

Oosting en schlemiel Regeer tonen zich schuldbewust: 'Heb ploeggenoten benadeeld'

25-08-2023 10:20 Laatste update: 10:43
60

Youri Regeer en Joseph Oosting hebben zich schuldbewust getoond na afloop van de fikse nederlaag van FC Twente bij Fenerbahçe (5-1). Eerstgenoemde pakte in de eerste helt een rode kaart, terwijl laatstgenoemde erkende dat zijn strategie niet goed uitpakte in de tweede helft. 

Regeer kreeg na 41 minuten spelen en een onhandige overtreding een rode kaart, iets waar hij enorm van baalt. "Het was niet mijn bedoeling, maar ik moet met een sliding niet in de positie komen. Ik kom half hoog in, niet bewust, maar je kunt de kaart geven. Hiermee heb ik mijn ploeggenoten benadeeld, want tot aan dat moment konden we uitstekend meekomen met Fenerbahçe", aldus Regeer, opgetekend door Tubantia

Waar Regeer in de spiegel kijkt, geldt dat ook voor Oosting. De trainer van Twente koos na een uur spelen voor een formatie met drie verdedigers. Later bracht hij de jonge Mats Rots, om vervolgens weer terug te schakelen naar vier man achterin. "Die keuzes pakten niet goed uit. Zo eerlijk moet ik zijn. Dat neem ik mezelf kwalijk. We kregen vrijwel allemaal identieke goals tegen."

Oosting weigert om de return van volgende week in Enschede nu al als kansloos te bestempelen. "Ik ben een optimistisch mens. Het wordt moeilijk, maar misschien krijgt Fenerbahçe volgende week ook te maken met een vroege rode kaart waardoor alles op de kop komt te staan."