Gullit komt met opvallende claim: 'Die jongen van Antwerp wilde niet naar Ajax'

Gullit komt met opvallende claim: 'Die jongen van Antwerp wilde niet naar Ajax'

25-08-2023 13:32
163

Marco van Basten begrijpt niet waarom Ajax pas zo laat in de transferperiode handelt. Ruud Gullit denkt dat het mislopen van Champions League-voetbal een belangrijke oorzaak is voor het lang uitblijven van versterkingen.

Ajax kon tegen Ludogorets nog niet beschikken over aanwinsten Josip Sutalo, Chuba Akpom en Gaston Avila. "Dat is dan toch gek? Je gaat nu kwalificaties spelen voor de rest van het seizoen, terwijl je drie van je aankopen niet mag gebruiken", stelt Van Basten bij Ziggo Sport. Trainer Maurice Steijn en technisch directeur Sven Mislintat gaven meerdere keren aan te hopen op 'nummer één versterkingen'. "En dus een grote kans dat je je niet kwalificeert voor de Europa League."

"Als je beleid hebt, goede jongens om wie het gaat... Die koop je in mei en juni", vervolgt San Marco. "Niet in augustus." Gullit trapt op de rem. "Ze spelen geen Champions League. Daarom komen spelers minder makkelijk naar Ajax." Van Basten is van mening dat Ajax het transferbeleid alsnog eerder op orde moet hebben. "Er zijn ook jongens die op het laatste moment niet willen", claimt Gullit.

"Ik geloof die jongen van Antwerp. Die wilde eigenlijk ook niet naar Ajax. Avila? Ja, die. Uiteindelijk moest die."