De Mos ziet Ajax-speler basisplaats pakken: 'Hij werd veel te vroeg afgeschreven'

De Mos ziet Ajax-speler basisplaats pakken: 'Hij werd veel te vroeg afgeschreven'

25-08-2023 21:12
38

Aad de Mos heeft er alle vertrouwen in dat Jay Gorter de eerste keeper van Ajax kan blijven zolang Gerónimo Rulli herstelt van zijn zware blessure. De doelman maakte een sterke indruk in het duel met Ludogorets en hield zijn ploeg meermaals op de been. 

De Mos schuift aan bij Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf, en pleit voor een basisplaats van Gorter. "Bij Ajax heeft hij een zeer ongelukkige wedstrijd gekeept waardoor hij eigenlijk werd afgeschreven, maar dat was veel te vroeg", meent De Mos, die een vergelijking trekt met een Ajax-doelman uit het verleden. "We kunnen een voorbeeld nemen aan Stanley Menzo. Die is begonnen met een wedstrijd bij Auxerre, waar ik bij was, waarbij hij onder twee corners doorliep. Hij is toch international geworden en een grote keeper bij Ajax. "

Bij Gorter kan er zomaar sprake zijn van een doorbraak, meent de analist. "Ik heb het gevoel dat dat bij hem zo is, dat de meningen in één keer omslaan. Het kan weleens zijn dat hij nooit meer het hok uitgaat en dat die andere jongen (Diant Ramaj, red.) misschien terugmoet naar Frankfurt voor acht miljoen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: