Ambitieuze Room heeft nog één voetbaldroom: 'Het zou alles rondmaken'

Ambitieuze Room heeft nog één voetbaldroom: 'Het zou alles rondmaken'

26-08-2023 16:47 Laatste update: 16:57
13

Eloy Room zou dolgraag op het WK van 2026 in Canada, de Verenigde Staten en Mexico onder de lat willen staan bij Curaçao. Dat vertelt de doelman van Vitesse in gesprek met Voetbal International. Room keerde deze transferperiode na een avontuur bij Columbus Crew terug in Arnhem. 

"Ik ben nu 34. Pas 34, ik heb nog wat jaartjes te gaan, hoop ik", aldus Room. "Remko Pasveer is zeker een voorbeeld, met veertig jaar nog actief zijn, daar teken ik voor. Het gaat om plezier hebben en fit blijven. Ik heb elke dag weer plezier. Ik sta fluitend te trainen en geniet er echt van."

"Ik blijf ook beschikbaar voor Curaçao", vervolgt Room. "Het WK van 2026 kan ik nog halen. Dat is wel de laatste kans voor de meeste oudere jongens. Voor ons is het gunstig dat Mexico, Canada en de Verenigde Staten als organiserende landen geplaatst zullen zijn. Dat betekent dat meer landen uit die regio meer kans hebben om zich te plaatsen. Ook Curaçao."

Room denkt dat Curaçao kans maakt om zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap. "Er is een jongere generatie in aantocht. Wij hebben iets neergezet, spelers kiezen nu bewuster voor Curaçao omdat wij een basis hebben gelegd. Het is interessant geworden. En dan een WK in Amerika en Canada: sommige dingen moeten zo zijn. Het zou alles rondmaken als ik daar zou mogen staan."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: