Gullit oppert nieuwe middenvelder bij Oranje: 'Type als hij ontbreekt nog'

Gullit oppert nieuwe middenvelder bij Oranje: 'Type als hij ontbreekt nog'

29-08-2023 07:02
73

Ruud Gullit zou graag Quinten Timber in Oranje willen zien. Dat vertelt de voormalig voetballer in De Telegraaf. Volgens de oud-international moet bondscoach Ronald Koeman belangrijke keuzes maken en met Timber ziet hij een middenvelder die een verrijking kan zijn voor het spel van Oranje.

"Ik ben benieuwd naar zijn keuzes", filosofeert Gullit over de komende selectie van Koeman. "Ook voor het middenveld. Bij Feyenoord - Almere City zag ik eindelijk weer eens een middenvelder die niet automatisch alles kaatst, maar durfde open te draaien. Timber dwong de tegenstander daarmee een keus te maken en creëerde zo een man-meer-situatie. Dat zie je bij Oranje te weinig. Zo’n type is ook wel nodig. Het is altijd kaatsen, kaatsen, kaatsen in plaats van opendraaien."

Volgens Gullit moet Koeman ook met een andere blik en visie kijken naar de selectie van Oranje-spelers. "Aanvoerder Virgil van Dijk zit in een moeilijke periode en kreeg een rode kaart tegen Newcastle United. Een Van Dijk in topvorm was dat niet overkomen. Matthijs de Ligt zat zelfs op de bank bij Bayern München. Koeman zal op zoek moeten naar het beste elftal en niet zozeer naar een verzameling van de beste spelers. Alleen ontbreekt hem de tijd om zaken uit te proberen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: