'Bayern München raakt Pavard kwijt en gaat toch weer voor Geertruida'

'Bayern München raakt Pavard kwijt en gaat toch weer voor Geertruida'

29-08-2023 15:04 Laatste update: 16:18
331

Bayern München werkt toch weer aan de komst van Lutsharel Geertruida. De verdediger van Feyenoord is een serieuze kandidaat om Benjamin Pavard te vervangen in de Allianz Arena.

Met dat nieuws pakt transferexpert Gianluca Di Marzio uit. Bayern München en Internazionale hebben dinsdag een totaalakkoord bereikt over de transfer van Pavard, die voor meer dan dertig miljoen euro naar Italië verhuist. Daardoor is de weg vrij voor een nieuwe verdediger, die zowel in het centrum als op rechtsback uit de voeten kan. Geertruida past in die profielschets.

Naast Geertruida zijn ook Trevoh Chalobah (Chelsea), Lukas Klostermann (RB Leipzig) Armel Bella-Kotchap (Southampton) in beeld. Bayern München heeft al drie in Nederland geboren voetballers onder contract staat: Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch. Mazraoui kan de concurrent van Geertruida worden.

Geertruida liep eerder deze zomer een vrijwel zekere miljoenentransfer naar RB Leipzig mis, omdat de clubs er maar niet uitkwamen. Feyenoord wilde minimaal 36 miljoen euro en het laatste bod van de Duitsers bedroeg dertig miljoen euro, plus twee miljoen aan bonussen. Aanstaande vrijdag om 23.59 uur sluit de transfermarkt in Nederland en Duitsland.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: