Feyenoord-aanwinst doet belofte: 'Ik ga zeker scoren met mijn hoofd'

Feyenoord-aanwinst doet belofte: 'Ik ga zeker scoren met mijn hoofd'

29-08-2023 18:33 Laatste update: 18:39
46

Ondrej Lingr gaat naar eigen zeggen doelpunten maken met het hoofd voor Feyenoord. De aanwinst van de Rotterdamse club heeft bovendien al een goede indruk van zijn nieuwe werkgever, zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad

Terwijl Lingr aan zijn biceps voelt doet hij een belofte. "De spieren zijn er door wat ik heb gedaan in de sportschool. Maar let op als er een kopkans komt. Ik ga zeker voor Feyenoord scoren met mijn hoofd."

"Ik ben er natuurlijk maar net, maar mijn eerste indrukken zijn al meteen heel goed", vervolgt Lingr. "Niet alleen wat betreft de trainer en de selectie, het ontbreekt mij aan niets hier. Er ligt een ring in het hotel op mijn nachtkastje. Die meet straks mijn slaapritme bijvoorbeeld. Ik vind het mooi dat deze club zo bezig is met innovatieve dingen. Maar ook de simpele dingen zijn belangrijk. Zoals David Hancko, die ik al kende van de derby’s met Slavia tegen Sparta Praag, die bijvoorbeeld uitlegt waar ik het beste in de stad een kop koffie kan gaan drinken."

De 24-jarige Tsjech straalt veel energie uit, weet hij zelf. "Op het veld wil ik eigenlijk overal zijn. Ik blijf gaan. En ook daar buiten ben ik aanwezig, dat klopt. Maar ik ben hier net, ik ken de stad en de club nog niet tot in detail. Wat ik wel zag, toen ik met mijn auto door het centrum reed, was dat er overal shirtjes en vlaggen van Feyenoord zijn te zien. De jongens vertelden al dat de band tussen Rotterdam en Feyenoord heel hecht is. Slavia Praag is ook een club met een heel fanatieke achterban. En de shirts van beide clubs vertonen opvallend veel gelijkenissen. Maar ik denk wel dat Feyenoord in alle opzichten een stap vooruit is."

Geen tussenstop
Lingr benadrukt dat Feyenoord geen tussenstap is. "Ik ging van MFK Karviná naar Slavia Praag en de aanpassing verliep goed. Daar hoop ik nu ook op. Ik wil zien of ik met betere spelers om mij heen ook snel een hoger niveau aan kan tikken. Mick van Buren is een Rotterdammer en met hem speelde ik bij Slavia Praag. Hij zegt dat ik naadloos hier moet passen. Dat gevoel heb ik zelf ook. Bij Karviná speelt nog een broertje van mij. Een linkspoot, echt een talent. Hij kan mij hier misschien wel opvolgen in de toekomst. Maar niet voordat ik eerst heb bewezen dat ik belangrijk kan zijn voor Feyenoord, dat ik van invloed kan zijn op de uitslagen van deze club. Ik kan echt niet wachten op mijn debuut."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!