Mislintat onthult plannen met aankoop Mikautadze: 'Zochten iemand zoals Tadic'

Mislintat onthult plannen met aankoop Mikautadze: 'Zochten iemand zoals Tadic'

30-08-2023 09:42
140

Sven Mislintat is maar wat blij dat hij met Georges Mikautadze een aanvallende impuls heeft voor zijn selectie. Volgens de technisch directeur van de Amsterdammers was het door het vertrek van Mohammed Kudus en Dusan Tadic nodig om een multifunctionele aanvaller te halen. Ajax wil Mikautadze dan ook op verschillende posities gaan inzetten.

"Na het vertrek van Tadic en Kudus zijn we veel goals en assits kwijtgeraakt", vertelt Mislintat over de reden om Mikautadze te halen. "We waren echt op zoek naar iemand die kan scoren en assists kan geven. Een speler die net als Tadic aanvallend op verschillende posities kan spelen. Mikautadze staat te boeken als diepe spits, maar met zijn kwaliteiten kan hij overal spelen. Bij zijn oude club Seraing speelde hij ook vanaf de vleugels."

Met Chuba Akpom en Brian Brobbey heeft Ajax al twee centrumspitsen, maar volgens Mislintat is dat geen probleem voor Mikautadze. "Hij kan samen met Akpom en met Brobbey spelen, maar als zij allebei niet beschikbaar zijn kan hij ook de valse spits zijn. Hij heeft de kwaliteiten om tussen het middenveld en de laatste linie van de tegenstander te spelen. Als hij dan op de goede plek staat kan hij altijd gevaarlijk zijn in het strafschopgebied van de tegenstander."

Volgens Mislintat was Ajax niet de enige club die Mikautadze wilde, maar toch was de deal voor Ajax redelijk snel beklonken. "Hij was zo vastberaden om voor Ajax te spelen. Je kan het je niet voorstellen hoeveel interesse er in hem was. Topclubs vanuit de Premier League, Serie A en Ligue 1 wilden hem ook hebben. Het volgende hoofdstuk van zijn loopbaan zag hij bij Ajax. Dat is goed voor ons, maar ook zeker goed voor hem. Dat hij vorig jaar op het tweede niveau in Frankrijk speelde zegt niks."