Van Bommel en Overmars vol emotie na CL-succes: 'Besef is er nog niet helemaal'

Van Bommel en Overmars vol emotie na CL-succes: 'Besef is er nog niet helemaal'

31-08-2023 09:06 Laatste update: 09:48
46

Marc Overmars is enorm trots na het Champions League-succes van Royal Antwerp. De Belgen plaatsten zich woensdagavond in Griekenland voor het eerst in de clubgeschiedenis voor het miljardenbal, een prestatie die ook veel losmaakt bij trainer Mark van Bommel. 

"Het besef is er nog niet helemaal", aldus Overmars, opgetekend door Gazet van Antwerpen. The Great Old won met 1-2 van AEK Athene, nadat het heenduel ook al in een 1-0 zege eindigde. "Champions League op de Bosuil... Dit is toch wel mooi voor Antwerp en België. Hier heb ik van gedroomd, maar dit had ik zeker niet verwacht. Na wat er vorig seizoen is gebeurd, met de dubbel, en dít er nog kunnen uitpersen, ook na het uitvallen van Toby (Alderweireld, red.), is zo ontzettend knap."

Tegelijkertijd is Overmars ook realistisch. De technisch directeur, die een aardige financiële injectie kan verwachten, verklapt dat de Antwerp-fans niet opeens grootse transfers kunnen verwachten. "We kijken verder, al gaan we alleen toeslaan als we ons daadwerkelijk kunnen versterken. We gaan geen spelers halen waar we niet van overtuigd zijn. Antwerp moet ook naar de inkomsten kijken. We hebben de uitgaande transfers nodig om de boel weer gezond te krijgen."

Van Bommel
Ook bij Van Bommel is de euforie groot. "Trots, blij en al dat soort gevoelens, voel ik nu", aldus de Nederlander, opgetekend door Sporza. "Als je kijkt naar het afgelopen jaar en wat er allemaal gebeurd is, met de titel, de beker en de supercup, dan is het echt onvoorspelbaar. Kijk naar het middenveld waarmee we spelen vandaag. Dat zijn jongens van 18, 21 en 23 jaar. Het is ongelooflijk dat we voor het eerst in de geschiedenis van de club Champions League kunnen spelen."