Van de Ven wijst voorbeeld bij Oranje aan: 'Niet veel verdedigers bereiken dat'

Van de Ven wijst voorbeeld bij Oranje aan: 'Niet veel verdedigers bereiken dat'

05-09-2023 17:51 Laatste update: 17:54
7

Micky van de Ven hoopt ooit in de voetsporen te kunnen treden van Virgil van Dijk. Laatstgenoemde is een groot voorbeeld van Van de Ven, die voor het eerst deel uitmaakt van de definitieve selectie van het Nederlandse elftal. 

Van de Ven maakte deze zomer de overstap van VfL Wolfsburg naar Tottenham Hotspur, waar hij tot dusver erg veel indruk maakt. Zijn knappe prestatie leverde hem een plek op in de selectie van bondscoach Ronald Koeman. "Ik hoop natuurlijk minuten te maken en mijn debuut te maken. Dat zou het mooiste zijn", aldus Van de Ven voor de camera van ESPN, waarna Van Dijk op de achtergrond langsloopt. 

Wedden

Meer odds

Van de Ven wordt vervolgens gevraagd of Van Dijk een voorbeeld voor hem is. "Zeker weten, zeker weten", antwoordt de oud-speler van FC Volendam. "Als je ziet wat Virgil heeft neergezet in zijn carrière. Aanvoerder Nederlands elftal, aanvoerder Liverpool. Ik denk niet dat er veel verdedigers zijn die zulke dingen bereiken", besluit Van de Ven, die hoopt uiteindelijk dezelfde route te mogen bewandelen en komende donderdag zijn Oranje-debuut kan maken tegen Griekenland.