'Ajax trekt grens: Mislintat voorlopig niet op tribune tijdens wedstrijden'

'Ajax trekt grens: Mislintat voorlopig niet op tribune tijdens wedstrijden'

21-09-2023 11:16 Laatste update: 11:35
191

De veelbesproken Sven Mislintat zal de komende tijd niet te vinden zijn op de tribunes van de Johan Cruijff ArenA, zo meldt De Telegraaf naar aanleiding van woorden van Pier Eringa, de voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Ajax. Naar verluidt heeft Eringa te kennen gegeven dat Mislintat 'minder zichtbaar' zal zijn.

Eerder werd bekend dat Mislintat mogelijk betrokken zou zijn bij belangenverstrengeling in relatie tot transfers, specifiek bij de transfer van Borna Sosa, die van VFB Stuttgart naar Ajax kwam. Een meerderheid van de leden van Ajax zou op de Algemene Leden Vergadering de voorkeur hebben uitgesproken om Mislintat te schorsen, maar zo ver wilde Eringa niet gaan.

Ondanks dat het niet ongebruikelijk is om iemand te schorsen als er een onderzoek loopt, gaf Eringa aan waarom dit in het geval van Mislintat niet gebeurt. 'Voorzichtigheid' en 'proportionaliteit' zouden in acht genomen moeten worden, in de ogen van Eringa, om te verkomen dat er later juridische maatregelen vanuit Mislintat kunnen volgen. Het zou Eringa op veel kritiek zijn komen te staan van de leden. Zij verwijten de voorzitter dat hij Mislintat de hand boven het hoofd houdt, omdat de Raad van Commissarissen niet zou hebben voldaan aan diens onderzoeksplicht.

Op De Toekomst zou er echter lachend gereageerd zijn op de uitspraak dat Mislintat niet op de tribune plaats zal nemen. Tijdens de wedstrijd tegen Olympique Marseille zal moeten blijken of de woorden waargemaakt kunnen worden.