Ajax-debutant Vos: 'Die geluiden in de media waren niet terecht'

Ajax-debutant Vos: 'Die geluiden in de media waren niet terecht'

21-09-2023 23:42 Laatste update: 22-09-2023 01:58
71

Silvano Vos houdt ondanks zijn rode kaart een goed gevoel over aan het Europa League-duel van Ajax met Olympique Marseille. De achttienjarige middenvelder denkt dat hij zijn visitekaartje af heeft kunnen geven tijdens zijn Europese debuut.

"Er waren een aantal geluiden in de media, dat de jeugd geen kans krijgt. Dat vond ik niet terecht. Ik ben juist een jongen die geduldig is. Dat moet duidelijk zijn. Ik ben geen jongen van nu, nu, nu. Ik ben blij dat ik mijn debuut in Europa mocht maken." Vos toont zich bescheiden, maar is dat binnen de lijnen niet. "Ik speel niet bescheiden, nee. Dat hoort toch?"

"De trainer zei dat ik in de as moest blijven, duels moest winnen en de bal vooruit moest spelen. Voor mezelf wilde ik gewoon mijn stempel drukken. Voor mijn gevoel heb ik dat wel prima gedaan", vervolgt Vos, die bij Veronica ingaat op zijn rode kaart. "Niet echt slim", oordeelt hij. "Maar de eerste overtreding was eigenlijk geen overtreding."

Opvallend genoeg kreeg Vos van de Ajax-fans een staande ovatie na zijn rode kaart. "Dat vond ik wel fijn, eigenlijk. Dat ze me graag zien? Dat heb ik opgemerkt. Ik speel eigenlijk nooit met de handrem erop. Dat moet ik wel gaan doen. Ik hou van duels, maar in bepaalde situaties moet ik gewoon slim zijn. Ondanks die rode kaart heb ik een goed gevoel."

De jonge middenvelder voelt zich dan ook klaar voor De Klassieker. "Honderd procent."