Bij geweldige trainer Steijn voel ik het vertrouwen dat ik bij Schreuder miste

"Bij geweldige trainer Steijn voel ik het vertrouwen dat ik bij Schreuder miste"

23-09-2023 07:12
96

Jay Gorter steekt de loftrompet over Maurice Steijn. De 23-jarige doelman van Ajax neemt het op voor de geplaagde oefenmeester, die zondag tijdens De Klassieker voor zijn volgende vuurdoop staat.

"Met Maurice Steijn heeft Ajax een geweldige trainer in huis gehaald. En nee, ik zeg dit absoluut niet omdat ik nu speel en hij mij het vertrouwen geeft. Want toen ik in het begin van het seizoen op de bank zat, had ik exact dezelfde mening", zegt Gorter tegen Voetbal International. "Steijn is heel duidelijk in wat hij wil en brengt dit met de rest van de staf ook over op ons."

Ondanks zijn lofzang kreeg Gorter het tijdens de voorbereiding verbaal aan de stok met Steijn. "Serieus, dat waardeer ik zo in deze trainer. Hij draait nergens omheen, zegt gewoon hoe het is. En we zijn inderdaad al wel een paar keer gebotst tijdens trainingen. Als de bal rolt tijdens een partijspel ben ik gewoon bloedfanatiek, en hij ook. Als ik dan na de training met de trainer praat, begrijpen we elkaar ook. Dat schept gewoon een band. We kunnen fel zijn tegen elkaar, maar mijn waardering is groot."

Gorter voelt zich goed onder Steijn, benadrukt hij ook in De Telegraaf. "Bij Steijn voel ik het vertrouwen dat ik bij Schreuder miste. Hij heeft duidelijk aangegeven dat hij niet zo maar voor me heeft gekozen en me niet snel zal laten vallen. Maar natuurlijk moet ik presteren. Ik voel me echt de eerste keeper van Ajax, zeker."