Premier League: Arsenal en Spurs gelijk, Liverpool wint, Chelsea verliest

24-09-2023 17:05 Laatste update: 17:24
15

Arsenal is er zondag niet in geslaagd om de stadsderby tegen Tottenham Hotspur in zijn voordeel te beslissen. De tandem Heung-min Son en James Maddison bleek goud waard voor The Lilywhites: 2-2.

Tottenham is onder leiding van manager Ange Postecoglou uitstekend aan het seizoen begonnen. Met Micky van de Ven opnieuw in de basis wachtte nu de pittige test tegen Arsenal, dat na vijf duels evenveel punten had. The Gunners deelden na 26 minuten een eerste tik uit. Bukayo Saka zag zijn schot via Cristian Romero in het doel verdwijnen: 1-0.

De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en waren dichtbij via Brennan Johnson. David Raya bracht echter geweldig redding. Kort voor rust werd de Spanjaard, die Aaron Ramsdale heeft verdrongen uit het doel, dan toch geklopt. Maddison bediende Son, die handig gelijk maakte.

In de tweede helft kwam Arsenal snel weer op voorsprong. Weer vertolkte Romero een ongelukkige hoofdrol. Hij kreeg de bal op de arm, waarna Saka de strafschop benutte. Postecoglou bleek evenwel op zijn aanvalsmachine te kunnen rekenen in het Emirates Stadium. Maddison veroverde de bal en stuurde Son weg. De Zuid-Koreaan schoof de bal oog-in-oog met Raya in het doel.

Arsenal ging in het restant op zoek naar een derde treffer, maar de defensie van Spurs met Van de Ven voorkwam verdere schade. Daardoor hebben beide Londense teams nu een achterstand van vier punten op Manchester City.

Liverpool - West Ham United 3-1
Virgil van Dijk keerde na een schorsing terug bij Liverpool in het duel met West Ham United. Manager Jürgen Klopp hield de andere Nederlanders, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch, op de bank. Via een strafschop van Mohamed Salah sloegen The Reds al snel toe, maar kort voor rust maakte Jarrod Bowen gelijk. In de tweede helft maakte de thuisploeg alsnog het verschil: Darwin Núñez scoorde met een volley, na een fijne assist van Alexis Mac Allister.

Diogo Jota, die net als Gakpo en Gravenberch was ingevallen, bepaalde de eindstand op 3-1. Van Dijk was de aangever. Liverpool blijft zodoende in het kielzog van Manchester City, dat nog foutloos is en twee punten meer heeft. West Ham, met Edson Álvarez in de basis en Mohammed Kudus als invaller, blijft steken op plaats zeven.

Chelsea - Aston Villa 0-1
De problemen voor Chelsea en manager Mauricio Pochettino worden alsmaar groter. The Blues kwamen voor het derde duel op rij niet tot scoren en gingen daardoor met 0-1 onderuit tegen Aston Villa. Na een rode kaart voor Malo Gusto in de 58e minuut, maakte Ollie Watkins ruim een kwartier voor tijd het enige doelpunt.

Zodoende krijgt ook Pochettino de boel nog niet op de rit bij Chelsea, dat vorig seizoen teleurstellend als twaalfde eindigde. Ondanks de vele veranderingen in de selectie blijven de Londenaren ook nu voorlopig steken op de veertiende plek. Aston Villa stijgt juist naar de zesde positie.