Vriends 'ziek van' Excelsior-goal: 'Er werd helemaal geen buitenspelcheck gedaan'

Vriends 'ziek van' Excelsior-goal: 'Er werd helemaal geen buitenspelcheck gedaan'

02-10-2023 23:10 Laatste update: 03-10-2023 00:09
70

Bart Vriends beweert dat het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior het enige stadion in de Eredivisie is waar geen buitenspellijnen kunnen worden getrokken door de VAR. De verdediger van Sparta ging zondagmiddag in de Rotterdamse derby, die beslist werd door een doelpunt met een behoorlijk luchtje van buitenspel, met 2-1 onderuit tegen de stadgenoot. 

"Ik wilde het eigenlijk niet doen. Ik vind het een beetja Calimero-achtig, maar ik wil het toch zeggen", aldus Vriends maandagavond bij Rondo op Ziggo Sport. "Over die laatste goal: Excelsior heeft het enige stadion waar ze geen VAR-lijn kunnen trekken voor buitenspel, omdat er geen camera's op de plek staan waar de lijn wordt getrokken, zoiets dergelijks. Er werd dus helemaal geen buitenspelcheck gedaan. Bij de laatste goal dacht ik: ga alsjeblieft even kijken in dat hok, want het oogt als buitenspel."

De 2-1 van invaller Troy Parrott telde uiteindelijk. Volgens Vriends kon de VAR dus niet eens nagaan of het goudhaantje van Excelsior buitenspel stond of niet. "Misschien lul ik uit m'n nek, maar ik ben er vrij overtuigd van dat dit het geval was. En ik twijfel er echt aan of dit buitenspel was." Tafelgenoot Marco van Basten reageert verbaasd. "Dan is het gek dat de club in de Eredivisie mag spelen, we moeten toch allemaal dezelfde regels volgen?"

Bij het zien van de beelden concludeert Youri Mulder dat het inderdaad buitenspel was. Van Basten is van mening dat de marge dusdanig klein was, waardoor hij het begrijpelijk vindt dat er werd doorgespeeld. Vriends hoopt hoe dan ook dat de situatie in het Van Donge & De Roo Stadion snel verandert. "De ene keer pleit het voor Excelsior, de andere keer tegen Excelsior. Maar wij zijn nu het slachtoffer en ik ben er ziek van."