Guardiola prijst toptalent City: 'Eén van beste spelers die ik ooit heb getraind'

Guardiola prijst toptalent City: 'Eén van beste spelers die ik ooit heb getraind'

05-10-2023 11:17 Laatste update: 15:10
30

Pep Guardiola is een enorme fan van de achttienjarige Rico Lewis bij Manchester City. De Spaanse trainer becomplimenteerde de uitblinker van het duel met RB Leipzig en noemt hem zelfs één van de beste spelers die hij ooit op het trainingsveld zag.

"Wat een speler is dit", begint Guardiola zijn lofzang over de piepjonge verdediger annex middenvelder van Man City. "Nog maar achttien jaar oud. Ik ben nu ongeveer veertien of vijftien jaar trainer en ik heb echt ongelofelijke spelers onder mijn hoede gehad. Maar een spelers als Lewis, die zo beweegt op het middenveld en alles weet wat hij moet doen. Ook het in die ruimtes lopen. Hij is één van de beste spelers die ik ooit heb getraind, zonder twijfel."

Ook Phil Foden was na afloop van de wedstrijd lyrisch over de achttienjarige Lewis. Tegenover TNT Sports gaf hij ook tonnen aan complimenten. "Ik vond hem vandaag echt briljant op het middenveld, hij brak veel linies open. Rico heeft de moed om op zo'n jonge leeftijd vooruit te spelen. Ik ben blij voor hem. Het is ook leuk om vandaag een academiespeler bij me op het veld te hebben, dus ik ben heel blij voor hem."