Amrabat spreekt Ajacied toe: 'Voor je het weet zit je bij Nederlands elftal'

Amrabat spreekt Ajacied toe: 'Voor je het weet zit je bij Nederlands elftal'

05-10-2023 22:32
48

Nordin Amrabat kijkt terug op een vermakelijk duel tussen AEK Athene en Ajax. De routinier denkt dat er misschien wel meer in had gezeten voor de Griekse ploeg, maar ziet ook dat Ajax wel degelijk kwaliteiten heeft ondanks de zwakke reeks.

"Ik denk dat het eigenlijk voor iedereen een leuke wedstrijd was. Het ging op en neer, veel kansen, veel energie. Uiteindelijk jammer dat het 1-1 is geworden", analyseert Amrabat voor de camera van ESPN. De ervaren middenvelder oordeelt dat Ajax in de eerste helft sterker was, maar na rust waren de rollen omgedraaid. "Wij hadden zeker meer moeten scoren. Als Jens Jonsson die laatste kans erin schiet, dan win je met 2-1."

De 36-jarige Amrabat oogde ondanks zijn leeftijd nog topfit. Hij moest regelmatig wedijveren met Jorrel Hato, die pas zeventien is. "Ik ben wel onder de indruk van een paar spelers, bijvoorbeeld van Hato. Wat een speler. Zeventien jaar. Hij doet me een beetje denken aan Nathan Aké. Toen ik bij Watford speelde stond ik regelmatig tegenover hem. Ik zei ook tegen Hato: blijf nuchter, blijf hard werken en voor je weet zit je in het Nederlands elftal."

Meerdere Ajax-spelers maakten een goede indruk op Amrabat. "Bergwijn blijft een goede speler. En Brobbey, wat een beest. Helemaal na wat hij afgelopen week heeft meegemaakt, vind ik het heel knap wat hij liet zien. En die Sutalo komt er wel, geloof me. Als die een beetje gaat acclimatiseren. Hij heeft echt wel kwaliteiten. Avila moet wat minder risico in zijn spel leggen, maar Ajax heeft wel spelers met potentie."