'Positie Mourinho onder hoogspanning: volgende nederlaag betekent einde oefening'

'Positie Mourinho onder hoogspanning: volgende nederlaag betekent einde oefening'

07-10-2023 10:36 Laatste update: 11:07
53

De positie van José Mourinho ligt zwaar onder vuur. De trainer van AS Roma moet zondagavond van Cagliari winnen, anders staat zijn baan op het spel. 

Volgens Corriere dello Sport ligt de toekomst van Mourinho bij Roma in zijn eigen handen. Bij een nederlaag tegen Cagliari is de maat vol en mag de Portugees vertrekken, aldus het Italiaanse medium. De ploeg won pas twee wedstrijden in de eerste zeven speelrondes en staat op een zeer teleurstellende dertiende plek.

Roma doet het goed in Europa en pakte tot dusver de volle buit in de Europa League, maar de resultaten in de competitie zorgen intern voor veel onrust bij de club. Eigenaar Dan Friedkin zou bereid zijn de Portugees uit te zwaaien bij een volgend teleurstellend resultaat en zijn opvolger zelfs al op het oog hebben: Hansi Flick, de trainer die onlangs werd ontslagen als bondscoach van Duitsland. 

Mourinho arriveerde in 2021 bij AS Roma en won onder meer de Conference League met de club ten koste van Feyenoord. Daarvoor was The Special One actief bij Manchester United, Chelsea, Real Madrid, Internazionale, FC Porto en Benfica.