Van Bommel mengt zich in Belgische discussie: 'Voor mij is hij Rode Duivel'

Van Bommel mengt zich in Belgische discussie: 'Voor mij is hij Rode Duivel'

09-10-2023 12:16
35

In België is het passeren van Arthur Vermeeren voor de Rode Duivels het onderwerp van gesprek. Royal Antwerp FC-trainer Mark van Bommel meent dat zijn pupil een uitnodiging had verdiend van bondscoach Domenico Tedesco.

Vermeeren wordt intensief gevolgd door Ajax, maar ook FC Barcelona, Liverpool en RB Leipzig hebben hem op de radar, zo schreef Mundo Deportivo vorige maand. De achttienjarige spelmaker werd zondag uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, nadat hij tijdens de 4-1 zege op Eupen scoorde en een assist gaf. In België wordt hij al enige tijd naar voren geschoven voor zijn debuut in het nationale team, maar Tedesco gaat nog aan hem voorbij.

Ook Van Bommel meent echter dat Vermeeren rijp is voor de Rode Duivels. "Wat hij momenteel laat zien is van heel hoog niveau. En hij doet het niet een kwartiertje in de wedstrijd, hij doet het meerdere wedstrijden achter elkaar. Voor mij is Arthur net als Mandela (Keita, red.) een Rode Duivel, want hij kan dat niveau aan", zegt de Antwerp-coach in Gazet Van Antwerpen.

"Alleen maakt Tedesco de selectie en hij maakt die op basis van de spelers die hij nodig heeft, wat ik ook snap. Maak er nou niet van dat ik zeg dat Arthur Rode Duivel móét zijn", lacht Van Bommel.