Supertalent van Feyenoord (17) breekt door: 'Beetje bang dat het te snel gaat'

Supertalent van Feyenoord (17) breekt door: 'Beetje bang dat het te snel gaat'

12-10-2023 16:02
38

Het gaat snel met Leo Sauer. De zeventienjarige groeibriljant van Feyenoord debuteert deze week bij de nationale ploeg van Slowakije en dat maakt zijn vader en zaakwaarnemer Julius apetrots.

Sauer ontwikkelt zich in hoog tempo en komt de komende dagen namens Slowakije mogelijk in actie tegen Portugal en Luxemburg. "Het gaat snel, heel mooi", reageert Sauer senior tegenover Sportnet. Onlangs werd de zeventienjarige Sauer de jongste Slowaak ooit in de Champions League. "Toen hij vorig jaar overstapte naar Feyenoord, hoopten we stiekem dat hij zich binnen drie à vier jaar zou kunnen opwerken naar het eerste elftal. Dat is hem nu binnen een jaar gelukt."

"Ik ben een beetje bang dat het te snel gaat", voegt Julius Sauer eraan toe. "Maar tot nu toe gaat het heel goed met Leo. Zijn karakter helpt daarbij. Hij heeft een zekere nonchalance en legt zichzelf niet te veel druk op. Natuurlijk gebeurt er veel om hem heen, maar hij is introvert en dat maakt het gemakkelijker. Feyenoord is een goede club voor hem. Ze behoren tot de Europese elite en spelen in de Champions League. Het is totaal anders dan in Slowakije."