Wangedrag van Legia-fans in duel met AZ komt club duur te staan

Wangedrag van Legia-fans in duel met AZ komt club duur te staan

14-10-2023 08:16 Laatste update: 08:17
44

De UEFA heeft besloten Legia Warschau te straffen na het duel met AZ in de Conference League. De aanhang van de Poolse club ging na afloop van het duel op de vuist in Alkmaar. 

Legia Warschau moet het volgende uitduel in Europa zonder meegereisd publiek spelen en krijgt bovendien een boete van vijftienduizend euro. De huidige straf betreft alleen de incidenten die tijdens de wedstrijd plaatsvonden. Voor de gebeurtenissen vóór en na het duel loopt nog een onderzoek, waardoor de straf nog kan oplopen.

Het ging op 5 oktober fout in het duel dat AZ uiteindelijk met 1-0 won. Na afloop was onder meer de ME nodig om de situatie onder controle te krijgen in het AFAS Stadion. De ingangen van het stadion werden bestormd en één van de ME'ers verloor zijn bewustzijn.

Na de rellen in Alkmaar werden ook twee spelers van Legia Warschau opgepakt, Radovan Pankov en Josué Pesqueira. Het onderzoek tegen deze twee spelers loopt nog altijd. De Poolse club voelt zich benadeeld en sprak zich al uit over de gebeurtenissen.