Almere reageert op commotie en wijst naar Ajax: 'Respect hoog in het vaandel'

Almere reageert op commotie en wijst naar Ajax: 'Respect hoog in het vaandel'

16-10-2023 17:01
117

Almere City heeft in een officieel statement afstand genomen van de uitspraken van clubpsycholoog Annemieke Zijerveld. Zijerveld nam in het programma De Perstribune van NPO Radio 1 de maat met Ajax-trainer Maurice Steijn en diens technische staf.

"Ik zie gewoon spelers die ontzettend onzeker zijn en ik zie soms zelfs gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie fout gaat, is bij de trainer en de staf. Hun gedrag stoort me eigenlijk het meeste. Ik zie gewoon heel zwak leiderschap met gefrustreerd gedrag en handen voor de ogen slaan. Neerslachtig gedrag en geen leiderschap", zei Zijerveld onder meer. Ook gaf ze aan dat Hedwiges Maduro, vorig seizoen assistent-trainer bij Almere en nu de rechterhand van Steijn, diens verhaal heeft gedaan bij haar.

Wedden

Meer odds

Almere is niet blij met de uitspraken van Zijerveld. 'In de radio-uitzending heeft zij een aantal uitlatingen gedaan vanuit haar expertise als zelfstandig klinisch psycholoog. Almere City FC neemt afstand van deze uitlatingen', luidt het statement, dat in handen is van Voetbal International. De club benadrukt dat 'respect voor de andere clubs en collega's hoog in het vaandel staan'. 

De promovendus geeft aan geen concrete stappen tegen Zijerveld te ondernemen.