Fledderus doet boekje open: 'Heel, heel harde klap, we zouden het samen doen'

Fledderus doet boekje open: 'Heel, heel harde klap, we zouden het samen doen'

17-10-2023 20:58
44

Mark-Jan Fledderus heeft voor het eerst teruggeblikt op zijn ontslag bij FC Groningen. De huidige technisch manager van de Eredivisie CV zag zijn exit aanvankelijk niet aankomen en spreekt van een 'heel, heel harde klap'.

Fledderus was vier jaar actief als technisch directeur van Groningen, maar uiteindelijk besloot algemeen directeur Wouter Gudde hem te ontslaan. Groningen was in een sportieve crisis beland, terwijl Fledderus werd aangekeken door het aanstellen van Frank Wormuth als trainer en het halen van een aantal minder renderende aankopen. "Het was een heel, heel harde klap", blikt de oud-linksback terug in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

"Natuurlijk voelde ik wel de externe druk. Er ging veel te veel fout in het laatste jaar. Ik heb ook te vaak op de verkeerde knoppen gedrukt. Het was een sneeuwbal die aan het rollen kwam, die groter en groter werd, waar we met man en macht stokken voor probeerden te steken, maar die niet meer te stoppen was", gaat Fledderus verder. "Toch voelde ik nog dat vertrouwen. We zouden het allemaal samen doen. Misschien ben ik naïef geweest."

Met Gudde was Fledderus goed, maar sinds zijn exit zag hij de algemeen directeur van Groningen geen enkele keer meer. "Ik vind dat jammer. Eigenlijk is het ook heel bizar, want we wonen in dezelfde wijk, hebben gezamenlijke vrienden, onze zoontjes voetballen bij dezelfde club. Ik heb Wouter wel appjes gestuurd, aangeboden om samen een kop koffie te drinken, om het af te sluiten. Het is vervelend hoe het is afgelopen, maar ik zou er graag overheen stappen. Het leven gaat door. Hij is er alleen nooit op ingegaan. De andere partij heeft er blijkbaar geen behoefte aan. Dan heb ik dat te respecteren."