Duitse minister verwijst oproep tot Mazraoui-uitzetting naar prullenbak

Duitse minister verwijst oproep tot Mazraoui-uitzetting naar prullenbak

19-10-2023 21:20 Laatste update: 23:17
87

Noussair Mazraoui hoeft niet langer te vrezen dat hij Duitsland wordt uitgezet. Dat heeft Joachim Hermann, politicus van de partij de CDU én tevens minister van Binnenlandse Zaken (van de deelstaat Beieren) donderdag verteld. 

Hermann haakt daarmee in op een oproep van Johannes Steininger. Hij is eveneens parlementslid namens de CDU en riep onlangs middels X (voorheen Twitter) op om alle mogelijke middelen aan te wenden om Mazraoui uit Duitsland te verwijderen. Dat alles had te maken met een recente post van de Bayern München-speler, die steun betuigde aan Palestina in de oorlog tussen Hamas en Israël. 

Een mogelijke uitzetting lijkt niet langer aan de orde voor de oud-verdediger van Ajax. "Nee, ik kan in de regel alleen maar iemand deporteren als er ernstige strafbare feiten zijn gepleegd. Daarom moet Bayern zich in dit geval zelf om de situatie bekommeren, want dit kan niet de boodschap zijn van spelers van Bayern München, voor wie ik veel waardering heb", aldus de minister, opgetekend door Sport1

Diverse Duitse media melden dat Mazroui en Bayern inmiddels om de tafel hebben gezeten. Over eventuele consequenties, zoals FSV Mainz 05-speler Anwar El Ghazi heeft ondervonden, is tot op heden niets bekend.