Ajax-huurling: 'Ik had meer kansen verwacht, maar club heeft het moeilijk'

Ajax-huurling: 'Ik had meer kansen verwacht, maar club heeft het moeilijk'

20-10-2023 11:13
14

Christian Rasmussen denkt dat hij de goede keuze heeft gemaakt met zijn terugkeer naar FC Nordsjaelland, maar hij had op meer kansen gehoopt bij Ajax. De Amsterdammers verhuren hem tot het einde van het seizoen aan de Deense club, met optie tot koop.

Rasmussen is voorlopig invaller bij Nordsjaelland, waar hij voor zijn transfer naar Ajax al actief was. "Ik denk eigenlijk dat het wel goed gaat. Het is geweldig om terug te keren naar een club die je kent en naar een land waar je je gemakkelijk kunt vestigen. Al met al is het een goed begin, denk ik", zegt de twintigjarige aanvaller tegen Tipsbladet.

Wedden

Meer odds

Rasmussen kreeg tot dusver in alle duels speeltijd, maar hij stond pas één keer in de basis. De teller staat op één doelpunt. "Natuurlijk verwacht je veel als je hoge eisen aan jezelf stelt, maar je moet ook gewoon realistisch zijn", meent de Deens jeugdinternational. "Als het niet bepaald soepel verloopt, en als het team niet precies drie doelpunten per wedstrijd scoort, zoals vorig seizoen, is het gewoon anders. En het is duidelijk dat de concurrentie bij Nordsjaelland gewoon heel groot is. Er zijn echt goede spelers. Speeltijd moet je dus verdienen."

Speeltijd was wel de reden om Ajax te verlaten. Rasmussen had meer kansen verwacht in Amsterdam. "Ja, dat denk ik wel. Zo voel ik het. Maar de situatie daar is een beetje hetzelfde als hier. Het afgelopen jaar - toen ik bij het eerste elftal zat - had de club het moeilijk en dat is nu nog steeds het geval. Het was rommelig en dan denkt de coach waarschijnlijk niet: 'oké, laten we jonge spelers een kans geven'. Als het nog het goede, oude Ajax was geweest, dan is het makkelijker om in te vallen dan wanneer het 0-0 staat." 

Rasmussen wil nu zoveel mogelijk vlieguren maken op het hoogste niveau. Hoewel Nordsjaelland een optie tot koop heeft, sluit hij een terugkeer naar Ajax niet uit. "Als ik terugkeer, dan is het plan honderd procent om door te breken in het eerste elftal."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!