In opspraak geraakte psycholoog van Almere voorlopig niet op de bank: 'Stap terug'

In opspraak geraakte psycholoog van Almere voorlopig niet op de bank: 'Stap terug'

20-10-2023 14:07 Laatste update: 17:10
125

Clubpsycholoog Annemieke Zijerveld zal de komende tijd niet meer te zien zijn bij Almere City. Volgens Alex Pastoor neemt de werkneemster van Almere een stap terug vanwege haar recente uitspraken bij Radio 1 over Ajax. De uitzending met Zijerveld deed achteraf veel stof opwaaien. 

"Ze neemt even een stap terug", vertelt Pastoor vrijdag tegen Omroep Flevoland over de situatie van Zijerveld. "We zijn één en we hopen met zijn allen, staf en spelers, dat ze weer terug komt. We hebben dit in goed overleg gedaan met elkaar, want nogmaals, we zijn één. Ik zou er eigenlijk niks over zeggen, maar ik heb nu de dingen gezegd die ik wilde zeggen. Ze zit zaterdag niet op de bank."

Wedden

Meer odds

Zijerveld deed tijdens een uitzending van Radio 1 een aantal uitspraken over Ajax en de manier waarop daar leiding wordt gegeven. "Ik zie gewoon spelers die ontzettend onzeker zijn en ik zie soms zelfs gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie fout gaat, is bij de trainer en de staf. Hun gedrag stoort me eigenlijk het meeste. Ik zie gewoon heel zwak leiderschap met gefrustreerd gedrag en handen voor de ogen slaan", vertelde een zeer uitgesproken Zijerveld.

Na de uitzending van De Perstribune bij Radio 1 kwam er een golf van kritiek voor Zijerveld. Ook kwam er een verklaring vanuit Almere City en Hedwiges Maduro, de assistent-trainer van Ajax waar de psychologe van zei dat ze nog contact met hem had. Almere en Maduro namen allebei afstand van de uitspraken die Zijerveld deed over competitiegenoot Ajax.