Details over gesprekken tussen Ajax en AZ over Kroes: 'Gaat zeker niet om geld'

Details over gesprekken tussen Ajax en AZ over Kroes: 'Gaat zeker niet om geld'

21-10-2023 12:15
177

De gesprekken tussen Ajax en AZ over het eerder beginnen van Alex Kroes gaan niet over geld. Dat vertellen Milan van Dongen en Leo Driessen aan tafel bij Voetbalpraat van ESPN. Het zou meer gaan over bepaalde afspraken tussen de clubs.

"Het gaat zeker niet om geld daar", vertelt Van Dongen over de gesprekken die Ajax deze week voerde met AZ. "Het gaat om hoe je met elkaar omgaat als topclubs in het Nederlandse topvoetbal. De afspraken die je daarin maakt, moeten voor iedereen wel helder zijn." Ook Driessen lijkt meer te weten van de overleggen tussen Ajax en AZ. "Het gaat om fair play, dat ze van elkaars werknemers af moeten blijven."

Louis van Gaal en Michael van Praag namen afgelopen week het initiatief om in gesprek te gaan met AZ over het eerder beginnen van algemeen directeur Alex Kroes. Die mag officieel door een concurrentiebeding bij de Alkmaarders, pas op 15 maart beginnen bij de Amsterdammers. Ajax wil hem graag eerder laten beginnen en mikt op 1 januari als startdatum. Totdat Kroes begint, neemt Jan van Halst als interim-directeur de honneurs waar in de Johan Cruijff ArenA.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!