FC Twente verspeelt voorsprong in Twentsche Derby en zakt onder Feyenoord

22-10-2023 16:26 Laatste update: 16:41
95

Spanning, rivaliteit en duels op het scherpst van de snede. Dat is de Twentsche Derby in een notendop. Zondagmiddag was dit niet anders, toen Heracles Almelo in eigen huis bezoek kreeg van grote rivaal FC Twente. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg uit Enschede, nadat het al redelijk vroeg in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong was gekomen. Heracles Almelo gaf echter niet op en knokte zich knap terug naar een gelijkspel: 2-2.

Daan Rots had slechts 11 minuten nodig om het Erve Asito in Almelo voor de eerste keer stil te krijgen. De vleugelaanvaller van FC Twente schoot beheerst binnen op aangeven van Manfred Ugalde en zette, tot groot ongenoegen van het uitverkochte stadion in Almelo, de bezoekers op voorsprong.

Niet veel later was het Sem Steijn, ook dit weekend een stuk gelukkiger dan zijn vader Maurice, die in de 32ste minuut de Almelose droom op een resultaat tegen de streekgenoot de kop in drukte. Op aangeven van Alfons Sampsted verdubbelde Steijn junior de score. De bezoekers controleerden in de eerste helft en leken op weg naar wéér een zege onder coach Joseph Oosting.

Niets bleek minder waar, want na rust deed Heracles Almelo via Mario Engels wat terug, waarna de mensenmassa in Almelo zijn stem terug vond. Met de steun van het publiek zette de thuisploeg daarna een slotoffensief in, mét succes. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd rondde aanvaller Sven Sonneberg, die koud in het veld stond, een prachtig uitgespeelde aanval af waarna het Erve Asito uit zijn voegen sprong.

FC Twente zakt door het gelijkspel naar de vierde plek in de Eredivisie. Volgende week zondag ontvangt FC Twente in eigen huis de nieuwe nummer drie Feyenoord. Heracles Almelo stijgt door het veroverde puntje naar de zevende plaats. De Almeloërs hebben nu twaalf punten en gaan zaterdag op bezoek bij het kwakkelende sc Heerenveen.