Weergaloze Doku de grote man bij City, Brighton morst richting 'Ajax'

04-11-2023 17:58
2

Manchester City heeft gehakt gemaakt van Bournemouth. Mede dankzij een ongrijpbare Jérémy Doku, die scoorde en vier assists gaf, en een doelpunt van Nathan Aké werd het 6-1. Brighton voorkwam op de valreep een nederlaag bij Everton.

Manchester City - Bournemouth 6-1
Manchester City was zaterdag duidelijk een maatje te groot voor Bournemouth. Met Nathan Aké in de basis maakten The Citizens in een tijdsbestek van zeven minuten het verschil. Jérémy Doku was de grote man. De Belg opende na een halfuur de score en gaf na 33 minuten een assist op Bernardo Silva. Ook bij de 3-0 was de vleugelflitser na 37 minuten de grote man, al kwam het doelpunt op naam van Manuel Akanji.

City had daarna niets meer te duchten van Bournemouth, waar Luis Sinisterra en Marcos Senesi invielen en Justin Kluivert op de bank bleef. Phil Foden tekende voor de 4-0, na wéér een assist van Doku. Sinisterra deed een kwartier voor tijd nog iets terug. Het laatste woord was echter aan Silva, op aangeven van Doku, en Aké, die de eindstand op 6-1 bepaalde. Door de zege neemt de ploeg van Pep Guardiola de koppositie over van Tottenham Hotspur, dat maandag pas tegen Chelsea speelt.

Everton - Brighton 1-1
Brighton heeft de succesformule nog niet gevonden dit seizoen. The Seagulls wonnen vorige week weliswaar van Ajax in de Europa League, maar tegen Everton wist het pas in de slotfase een nederlaag af te wenden: 1-1. Vitaliy Mykolenko brak al na zeven minuten de ban op Goodison Park. Doordat de VAR een strepp zette door een snelle gelijkmaker van Lewis Dunk, die doel trof met een fraaie volley, leek het daar ook bij te blijven. Pas zes minuten voor tijd kwam Brighton langszij door een eigen goal van Ashley Young.

Bij Brighton stonden Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan-Paul van Hecke in de basis. De ploeg van manager Roberto de Zerbi wist slechts één van zijn laatste acht officiële duels te winnen: alleen Ajax werd verslagen. Donderdag zijn de Amsterdammers opnieuw de tegenstander in de Europa League.

Brentford - West Ham United 3-2
Het duel tussen Brentford en West Ham United leek de wedstrijd van Mohammed Kudus te worden. De Ghanese ex-Ajacied tekende na negentien minuten voor de 1-1 met een geweldige omhaal. Mark Flekken was kansloos en moest niet veel later ook de 1-2 van Jarrod Bowen incasseren. De Nederlandse doelman viel halverwege geblesseerd uit en zag dat het toch nog goedkwam voor Brentford. Een eigen doelpunt van Mavropanos en een treffer van Collins velden het oordeel over The Hammers, waar Edson Álvarez ontbrak door een schorsing.