Bizarre slotfase met twee goals in laatste minuut NEC-Volendam: clubs delen punten

05-11-2023 16:32 Laatste update: 17:50
20

FC Volendam en NEC hebben er een ongekend spannende wedstrijd van gemaakt in Nijmegen. Na een bizarre slotfase met drie goals in de blessuretijd werd het 3-3. Door het gelijkspel stijgt Volendam twee plekjes op de ranglijst en is Vitesse nu hekkensluiter.

Bij NEC voerde trainer Rogier Meijer een hoop wijzigingen door in zijn basiself. Bas Dost werd na zijn tragische moment in de wedstrijd tegen AZ vervangen door Koki Ogawa. Ook Bram Nuytinck en Mees Hoedemakers doken weer op in de basiself van de Nijmegenaren, wat betekende dat Lasse Schöne op de bank begon. Bij Volendam keerde Oskar Buur terug in de basis.

De eerste helft tussen NEC en FC Volendam stond bol van spannende momenten. Zo was het na zes minuten al raak voor de thuisploeg via Ogawa. De Japanse vervanger van Dost zorgde daarmee voor de vroege voorsprong. Daarna kreeg ook Volendam de mogelijkheden en trokken de bezoekers de stand gelijk. Robert Mühren wist midweeks tegen Ajax niet te scoren, maar in Nijmegen was het wel raak voor de spits.

Vlak voor rust kreeg Eliyas Tavsan zijn tweede gele kaart en kon hij dus inrukken. Een zware straf voor de overtredingen van de aanvaller, maar NEC moest verder met tien. Na rust was het FC Volendam dat meer en meer aandrong. Milan de Haan was een aantal keer dichtbij een treffer en in de slotfase was het ook raak voor de negentienjarige middenvelder. Met een kiezelhard schot passeerde hij Jasper Cillessen en bracht hij Volendam weer op voorsprong.

Toch werd het nog gelijk in De Goffert. In de slotfase maakte doelman Mio Backhaus een overtreding, waardoor de scheidsrechter de bal op de stip legde. Dat cadeautje werd uitgepakt door Magnus Mattsson, waardoor de stand op 2-2 kwam. Calvin Twigt bleek echter nog niet klaar. In de allerlaatste minuut maakte hij met een vrije trap de 2-3 voor Volendam, maar de knotsgekke slotfase was nog niet over. Ogawa kopte in de allerlaatste seconde de 3-3 nog binnen en liet De Goffert ontploffen. Na een fantastische slotfase delen NEC en Volendam dus de punten.