Italiaanse media bewieroken Immobile na goal tegen 'overtuigend' Feyenoord

08-11-2023 00:00
21

Ciro Immobile wordt bewierookt in Italiaanse media na de zege van SS Lazio op Feyenoord in groep E van de Champions League. De 33-jarige spits hielp de Romeinen door een moeilijke fase tegen een goed spelend Feyenoord, luidt het oordeel.

'Met het tweehonderdste doelpunt van Ciro Immobile voor de Biancoceleste behaalde Lazio een zeer kostbare overwinning met het oog op kwalificatie in groep E van de Champions League', schrijft La Gazzetta dello Sport. Volgens de roze sportkrant zag het daar aanvankelijk niet naar uit: na een sterke start van de thuisploeg nam Feyenoord het initiatief over. 'De Nederlanders overtuigden steeds meer en Igor Paixão schoot maar net naast.'

'Lazio verkeerde in moeilijkheden en Feyenoord speelde met gemak en vertrouwen', luidt het oordeel van La Gazzetta. 'Sarri's ploeg weet geen gaten te vinden, in tegenstelling tot de mannen van Slot. Maar in de 46ste minuut barst Lazio in vlammen uit. Immobile huppelt langs Bijlow en zorgt voor de voorsprong.' Het bleek uiteindelijk genoeg voor wat volgens de krant weleens een 'fundamentele' zege kan zijn.

Ook in La Stampa is veel aandacht voor de mijlpaal van Immobile. 'De ploeg van Sarri had alleen een doelpunt van de spits nodig om het prima Feyenoord te verslaan, dat er alles aan deed om de gelijkmaker te vinden, maar moest buigen voor Provedel', schrijft die krant. 'Voor ruim 40.000 fans die massaal naar het Olimpico stroomden voor de Champions League-avond van de Biancoceleste was de start van Lazio prachtig. Al in de eerste seconden werd Feyenoord rillingen bezorgd. De Nederlanders probeerden de wedstrijd te 'onderbreken' met langdurig balbezit. Ze namen richting het einde van de eerste helft steeds meer het initiatief en ze waren via Gimenez en Paixão dicht bij de 1-0.'

De tegentreffer op slag van rust was een forse tegenvaller voor de Rotterdammers. 'Feyenoord probeert het tot het laatste fluitsignaal, maar Lazio verdedigt met moed en met de hulp van zijn fans, die een overwinning kunnen vieren die Sarri's team weer vol op koers brengen voor de achtste finales van de Champions League. Het is bovendien een belangrijke injectie met vertrouwen voor de langverwachte derby tegen AS Roma.'

'Ciro Immobile is nog steeds geweldig', kopt Rai Sport. 'Met een knap doelpunt maakt hij een einde aan een lastige situatie en lanceert hij de Biancocelesti richting de achtste finales', schrijft de omroep. '