Kraay looft 'lot uit de loterij' Feyenoord: 'Betaalt Ajax voor schoen Tahirovic'

Kraay looft 'lot uit de loterij' Feyenoord: 'Betaalt Ajax voor schoen Tahirovic'

13-11-2023 14:13 Laatste update: 14:30
161

Hans Kraay junior is diep onder de indruk van Feyenoord-verdediger Gernot Trauner. De ESPN-verslaggever maakt een vergelijking met Benjamin Tahirovic, miljoenenaankoop van Ajax.

Kraay benoemt Trauner en Quinten Timber tot 'Mannen van het Weekend'. "Ik heb genoten van Trauner", stelt hij tegenover ESPN. "We hebben het heel vaak over ritme. Als een speler er vier of vijf weken uit is, moet hij ritme op doen. Wedstrijdritme is anders dan trainen, wordt altijd gezegd. Gernot Trauner spot met alles wat met ritme te maken heeft. Deze man is zo ongelooflijk stabiel. Het maakt niet uit of hij er tien of twintig weken uit is geweest. Slot had gezegd dat hij absoluut geen negentig minuten kon spelen. Maar het werd spannend, het bleef lang 1-0 en hij laat hem gewoon staan."

Wedden

Meer odds

De analist vervolgt zijn lofzang. "Trauner is een dubbele denker. A: hij geeft hem aan de goede kleur en B: hij geeft hem zo, dat zijn medespeler vooruit kan. Hij verliest nooit een kopduel en staat altijd goed opgesteld", aldus Kraay, die de transfersom van De Apotheker erbij pakt. "Voor één miljoen euro hebben ze hem opgehaald. dat betaalt Ajax voor de rechterschoen van Tahirovic. Ik hou van Gernot Trauner, een lot uit de loterij voor Feyenoord."

Over Tahirovic is Kraay minder enthousiast. De Ajax-middenvelder veroorzaakte in de blessuretijd tegen Almere City (2-2) een strafschop. "Wat denkt hij, wat wil hij en wat doet hij? Het is zó oliedom. Het klinkt misschien heel vreemd uit de mond van iemand die heel veel overtredingen heeft gemaakt, maar zo'n domme strafschop, dit kan gewoon niet waar zijn", foetert Kraay. "Dit is een van de domste penalty's die ik een topclub tegen heb zien krijgen de laatste jaren."