Veerman vertelt top drie openhartige Nederlandse spelers: 'Enige die wat zeggen'

Veerman vertelt top drie openhartige Nederlandse spelers: 'Enige die wat zeggen'

16-11-2023 14:54
96

Joey Veerman is van mening dat wel meer spelers van zijn generatie hun mening mogen geven in de media. In gesprek met Helden Magazine, vertelt de middenvelder dat zijn openhartigheid altijd in zijn karakter heeft gezeten. Ook noemt Veerman de twee andere spelers, waarvan hij vindt dat ze altijd echt en eerlijk zijn voor de camera.

"Mijn ouders zeggen wel eens, misschien moet je niet zo eerlijk zijn voor de camera", vertelt Veerman over zijn openhartigheid in interviews. "Het zit wel in mijn karakter. Ik ben de enige die dat doet, samen met Henk Veerman. Ik denk dat Michiel Kramer ook wel echt eerlijk is. Ik ben natuurlijk wel wat jonger dan die twee. Misschien ben ik wel de enige van mijn generatie die nog iets durft te zeggen."

Volgens Veerman is het iets wat er altijd bij hem in heeft gezeten als speler. "Na de wedstrijd heb ik gewoon veel adrenaline, dan zeg ik wat ik denk en vind. Als dat niet meer kan, dan kunnen we er net zo goed mee stoppen. Ik weet dat alles wat ik zeg nou eenmaal breed wordt uitgemeten."

Veerman was maar één keer echt woest voor de camera, na de competitiewedstrijd tegen AZ. Toen had de middenvelder een aantal nare bedreigingen ontvangen. "Op dat moment vond ik de voetbalwereld ook echt een schijtwereld en dan zeg ik dat. Ook na die bedreigingen denk ik niet: ik hou me rustiger. Weet je, je mag me een klootzak noemen of zeggen dat ik een grote bek heb, maar we moeten wel normaal blijven doen. Doodswensen sturen, dat slaat helemaal nergens op."