Rienstra lyrisch: 'Niet normaal, ik vind hem by far de beste bij Oranje'

Rienstra lyrisch: 'Niet normaal, ik vind hem by far de beste bij Oranje'

17-11-2023 11:57
45

Frenkie de Jong, Tijjani Reijnders, Xavi Simons: volgens Ben Rienstra en Kaj Ramsteijn is dat - mits iedereen fit is - het ideale middenveld van Oranje. In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, wordt het middenrif van het Nederlands elftal onder de loep genomen.

Rienstra, voormalig middenvelder van onder meer AZ, doorliep de jeugdelftallen van Oranje. "Ik heb nog bij Jong Oranje met Virgil van Dijk gezeten", vertelt hij. "Ik zag een opstelling waarin Bram Nuytinck aanvoerder was, Van Dijk zat op de bank", haakt Ramsteijn in. "En nu een van de beste verdedigers ter wereld... Het is soms hoe het loopt en wat iemand in je ziet."

Van het huidige Oranje geniet Rienstra het meest van Frenkie de Jong. "Niet normaal, vind ik als liefhebber. Ik vind hem by far de beste", zegt de middenvelder, die zijn ideale Oranje-middenveld samenstelt. "Hij, samen met Reijnders, om hem kan je ook niet heen. Basisspeler bij AC Milan... En dan zet ik Simons 'op tien'."

Luister hieronder de hele aflevering van #DoneDeal, waarin Rienstra onder andere vertelt over zijn samenwerking met Peter Bosz en zijn periode met Emmanuel Adebayor als teamgenoot!