Van der Vaart lyrisch: Hij is de speler die we bij Oranje al heel lang zoeken

Van der Vaart lyrisch: "Hij is de speler die we bij Oranje al heel lang zoeken"

18-11-2023 21:22 Laatste update: 21:31
29

Rafael van der Vaart is van mening dat Jerdy Schouten een hele belangrijke schakel voor het Nederlands elftal kan worden. Van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn blij dat Schouten zaterdagavond de kans krijgt tegen Ierland.

Van der Vaart is van mening dat Schouten wel eens de ontbrekende schakel zou kunnen zijn bij Oranje. "Bij Schouten heb ik het gevoel dat hij de ideale speler is waar we al heel lang naar op zoek zijn: een type De Roon, maar dan een betere voetballer. Hij combineert beide. Daarom denk ik dat hij ook goed naast Frenkie de Jong zou passen. Als je straks een middenveld hebt met De Jong en Schouten achter Reijnders ziet er goed uit."

Wedden

Meer odds

De analist had in de wedstrijd tegen Ierland ook gekozen voor Joey Veerman naast Schouten. "Als Frenkie de Jong niet kan spelen, vind ik dat je Veerman nodig hebt als passer. Die doet het bij PSV ook fantastisch en heeft het goed gedaan tegen Frankrijk. Ik zou dan Blind eruit halen, omdat ik met vier verdedigers zou spelen", legt Van der Vaart uit. Het Oranje-middenveld bestaat zaterdagavond tegen Ierland uit Schouten, Tijjani Reijnders en Xavi Simons.

Dat betekent dat Mats Wieffer op de bank begint, ondanks een aantal goede optredens bij Oranje. "Ik begrijp wel dat je als bondscoach op zoek bent en dat je ook Schouten in die rol wilt zien", aldus Van Hooijdonk. "Over de vorm van Schouten hoeven we niet te twisten, want hij is in topvorm."