Zenuwslopend prijskaartje: 'Was erg nerveus toen transfer naar Arsenal doorging'

Zenuwslopend prijskaartje: 'Was erg nerveus toen transfer naar Arsenal doorging'

20 november - 11:50 Laatste update: 22 november - 11:36
8

Declan Rice was erg gespannen op het moment dat hij voor omgerekend 117 miljoen euro de overstap van West Ham United naar Arsenal maakte. De gigantische transfersom zorgde voor extra druk bij de 24-jarige middenvelder, vertelt hij tegen The Times

"Toen de transfer doorging, was ik erg nerveus vanwege het prijskaartje", vertelt Rice. "Ik denk dat het normaal is om zo te denken. Je bent een mens, die gekocht is voor 105 miljoen pond. Dat voelt niet echt normaal. Maar vanwege wat ik gedaan had bij West Ham, kreeg ik zo'n valuatie." Rice zag zijn landgenoot Jack Grealish eerder een vergelijkbare toptransfer maken, toen de buitenspeler voor zo'n 117 miljoen euro van Aston Villa naar Manchester City verkaste. 

"Ik kon de druk begrijpen die daarmee gepaard gaat. Het is veel geld. Niet alleen de druk die je jezelf oplegt, maar ook de verwachtingen van de buitenwereld wanneer je voor zoveel geld wordt gekocht. Toen ik tekende voor Arsenal, dacht ik: ik moet gewoon mezelf zijn. Declan Rice zijn. Niks anders doen, dan gaat het allemaal goed."

De eerste drie weken van de voorbereiding waren erg lastig voor Rice. "Wanneer je een nieuwe baan hebt, dan nestel je jezelf pas na een paar weken. Zo voelt het nu. En wat betreft het prijskaartje: ik denk er niet teveel over na. Ik speel gewoon mijn wedstrijden en probeer dat zo goed mogelijk te doen."

De middenvelder wil Arsenal gelijk 'terugbetalen': "Ze hebben veel geld in mij geïnvesteerd. Ik moet bewijzen waarom ik dat waard ben. Ik kan begrijpen dat Jack het in het begin misschien mentaal lastig had. Hij was een voetballer van 100 miljoen pond, maar speelde niet zoveel. Dat was waarschijnlijk moeilijk voor hem. Nu vliegt hij, en ik ook."