Koeman verklapt basisspeler voor duel met Gibraltar: 'Die regel hanteer ik ook'

Koeman verklapt basisspeler voor duel met Gibraltar: 'Die regel hanteer ik ook'

20 november - 16:03 Laatste update: 17:45
36

Ronald Koeman heeft laten weten dat Stefan de Vrij zal starten tegen Gibraltar. Tijdens zijn persconferentie in Portugal, nam de bondscoach de verdediger mee om de aanwezige pers te woord te staan. Volgens Koeman is het altijd een teken wie hij meeneemt naar het persmoment.

"Ik begrijp dat degene die meegaat naar de persconferentie altijd speelt", grapt Koeman na een aanname van een aanwezige journalist. "Die regel hanteer ik dan ook maar ja. Het doel voor dinsdag is dat ik achteraf zeg, dat we er alles aan gedaan hebben om zo veel mogelijk doelpunten te maken. Ook moeten we niet door lulligheidjes geblesseerd raken."

De Vrij maakte indruk met zijn optreden tegen Ierland en krijgt daardoor opnieuw een kans van Koeman. De bondscoach prees hem al eerder over zijn professionaliteit, omdat de mandekker van Internazionale ook twee periodes niet bij Oranje zat. "Ik heb het altijd gehad, zo ben ik altijd geweest", vertelt de Vrij over die complimenten. "Ik vind het mooi om te zien dat het gewaardeerd wordt."

Ook wordt Koeman gevraagd naar de middenvelder die op het EK naast Frenkie de Jong zal spelen. Daarvoor noemt hij ook nog een naam, die op het moment niet eens bij de selectie zit. "Of Tijjani Reijnders voldoet aan dat profiel? Ja, wel. Dat heeft Marten de Roon bewezen, dat heeft Mats Wieffer bewezen, dat heeft Jerdy Schouten. Als ik ernaar kijk kunnen die daar spelen. Ryan Gravenberch zou daar ook heel goed passen."

Wil jij richting het EK kans maken op het officiële shirt van Oranje? Volg VoetbalPrimeur op WhatsApp Kanalen via deze link en volg de instructies!