'Ik voelde het vertrouwen van Ten Hag bij Ajax, met Schreuder veranderde veel'

'Ik voelde het vertrouwen van Ten Hag bij Ajax, met Schreuder veranderde veel'

22-11-2023 23:43
18

Youri Regeer oordeelt dat het vertrek van Erik ten Hag en de komst van Alfred Schreuder verkeerd voor hem uitpakte bij Ajax. De twintigjarige vleugelverdediger annex middenvelder vertrok afgelopen zomer naar FC Twente vanwege een gebrek aan perspectief in de hoofdstad.

Regeer verlengde begin 2022 zijn contract bij Ajax, waar hij dagelijks met het eerste elftal trainde en Ten Hag hem regelmatig minuten gunde. Nadat die laatste naar Manchester United vertrok en werd opgevolgd door Schreuder, veranderde de situatie van de Haarlemmer.

"Een trainerswissel kan veel impact hebben, dat heb ik zelf mogen ondervinden", vertelt Regeer aan Voetbal International. "Met Ten Hag had ik geregeld goede gesprekken. Ik voelde zijn vertrouwen, hij had een duidelijk plan met me. Bij Jong Ajax veel wedstrijden spelen, vaak bewust als rechtsback, zodat ik me op die positie verder kon ontwikkelen en klaar moest maken voor een plek in het eerste elftal. Samen met Devyne Rensch kon ik me focussen op die positie en moesten we het in de toekomst samen maar uitvechten."

Schreuder hield er een andere mening op na. "Hij gaf aan dat hij me niet als rechtsback zag. Dat was eerlijk en duidelijk, maar daarmee veranderde veel. Ik kwam niet in zijn plannen voor", aldus Regeer, die met Jorge Sánchez een extra concurrent zag komen. "Ik merkte afgelopen seizoen dat mijn einde bij Ajax naderde. Weer speelde ik bij Jong Ajax, maar waar ik voorheen nog heel gericht daar speelde met oog voor ontwikkeling en groei naar Ajax 1, voelde dat nu anders." Hij koos daarom voor een vertrek naar FC Twente.

Waar Regeer met de Tukkers bovenin meedraait, verkeren de Amsterdammers in crisis. "Dat doet wel pijn, daar ben ik eerlijk in. Zoals een paar weken geleden, toen Ajax laatste was in de Eredivisie en Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Dat mag toch nooit gebeuren", stelt hij. "Nee, ik heb nooit gedacht: Had ik nu nog maar bij Ajax gespeeld, dan was ik wel basisspeler geweest. Dat weet je namelijk nooit."