Drenthe en Van der Vaart over 'huisfissa' voor Clásico: 'Dit moet ik niet doen...'

Drenthe en Van der Vaart over 'huisfissa' voor Clásico: 'Dit moet ik niet doen...'

24-11-2023 11:54
9

Rafael van der Vaart en Royston Drenthe blikken in het Ziggo Sport-programma Kick 't Met lachend terug op een niet zo'n slimme actie bij Real Madrid. De twee besloten een paar dagen voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar een huisfeest te bezoeken.

"We speelden zaterdag thuis tegen FC Barcelona", begint Van der Vaart zijn verhaal. "Op de donderdag ervoor zei hij (Drenthe, red.): kom, we gaan naar een huisfeest, een fissa. Ik dacht al bij mezelf: dit moet ik niet doen", lacht hij. "Ik stond die wedstrijd tegen Barcelona ook nog eens in de basis. Toch ben ik maar even vijf minuutjes gaan koekeloeren."

Van der Vaart en Drenthe kunnen er achteraf wel om lachen. "Die wedstrijd verloren we met 0-2. Het werd toen ook een heel ding in de pers", herinnert Van der Vaart zich. Het was voor Van der Vaart zijn enige basisplek ooit in El Clásico.

"Het was niet mijn huisfeest", legt Drenthe uit. "Het was een feest dat achter gesloten deuren werd gegeven. Ook Gonzalo Higuaín was erbij." Van der Vaart lachend: "Iedereen van ons team was op dat feest, dat was nou juist de reden dat we die wedstrijd verloren."