Willem ll verstevigt koppositie in winderig Velsen-Zuid, Cambuur doet goede zaken

24-11-2023 21:58 Laatste update: 22:11
38

Willem ll heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond verder verstevigd. De Tilburgers wonnen ruim bij Telstar. Succes was er ook voor FC Emmen en SC Cambuur, die afrekenden met respectievelijk Helmond Sport en VVV-Venlo.

Telstar - Willem ll
Willem ll steekt in uitstekende vorm, en onderstreepte dat tegen Telstar. Al na negen minuten spelen stond het 0-1. Nick Doodeman schoot een corner in één keer raak, maar had daarbij wel de nodige hulp van de harde wind. Toen Jeredy Hilterman na ruim een halfuur de 0-2 verzorgde, leek niets een Tilburgse zege meer in de weg te kunnen staan.

Dat gebeurde ook niet. Thijs Oosting en Jesse Bosch zorgden vlak na rust voor de derde en vierde Willem ll-treffer. Telstar deed vai Zakaria Eddahchouri nog wel wat terug, maar het slotakkoord was voor de man die de score opende: Doodeman. Door de nieuwe zege komt Willem ll op 35 punten. Naaste achtervolger Roda JC speelt komende zondag tegen MVV.

Helmond Sport - FC Emmen
Voor Emmen stond het bezoek aan middenmoter Helmond Sport op het programma. Het begin was goed voor de ploeg van trainer Fred Grim. Ahmed El Messaoudi zette de bezoekers na 24 minuten spelen op voorsprong. Spits Piotr Parzyszek verdubbelde de score vlak voor rust. Het werd nog wel even spannend toen Emmen-linksback Julius Dirks rood kreeg en daarmee tevens een strafschop veroorzaakte. Martijn Kaars benutte de penalty ook, maar een gelijkspel zat er niet meer in voor de Brabanders, waardoor Emmen nu derde staat in de KKD.

VVV-Venlo - SC Cambuur
Het gaat uitstekend met Cambuur sinds de terugkeer van trainer Henk de Jong. Met de lange reis van Leeuwarden naar Venlo in de benen, begonnen de Friezen flitsend in De Koel. Fedde de Jong liet De Jong en co. al na vijf minuten spelen juichen. Nog voor de twintigste minuut werd het 0-2, via Milan Smit. Het thuispubliek mocht nog even hopen op een resultaat toen Richard Sedlacek de aansluitingstreffer maakte, maar daar bleef het bij.