Heerenveen stijgt dankzij koele Haye naar linkerrijtje ten koste van Fortuna

25-11-2023 20:50
10

SC Heerenveen heeft de smaak te pakken in de Eredivisie. In het eigen Abe Lenstra Stadion werd tegen Fortuna Sittard de derde overwinning in de laatste vier competitiewedstrijden geboekt: 3-0.

Nog niet zo lang geleden zat trainer Kees van Wonderen op de wip bij Heerenveen, maar de resultaten van voor en na de interlandperiode hebben zijn critici het zwijgen opgelegd. Zaterdagavond was dat ook voor een deel te danken aan de tegenstander: Fortuna Sittard schonk de Friezen twee strafschoppen. Twee keer pakte Thom Haye het cadeautje uit.

De eerste grote kans was nog voor Fortuna, dat niet tot scoren kwam via Alen Halilovic. Vervolgens benutte Haye in de blessuretijd van de eerste helft de eerste van zijn twee rake strafschoppen. Ook de eerste mogelijkheid van de tweede helft was voor de Limburgers, maar Kaj Sierhuis raakte de paal. Vervolgens was het weer de beurt aan Haye: 2-0.

Fortuna-trainer Danny Buijs kreeg zijn ploeg niet meer aan de praat, waarna Heerenveen zelfs nog uitliep naar een 3-0 voorsprong. Invaller Ion Nicolaescu maakte aan alle onzekerheid een einde. Door de zege stijgt Heerenveen naar het linkerrijtje. Voorlopig is de zevende plek voor de Friezen. Fortuna staat elfde.