'Veel jongens zitten met zichzelf in de knoop, ik heb dit nog nooit meegemaakt'

'Veel jongens zitten met zichzelf in de knoop, ik heb dit nog nooit meegemaakt'

26-11-2023 21:54
64

Eloy Room probeert ondanks de laatste plaats en de kansloze nederlaag tegen Ajax de moed erin te houden bij Vitesse. Maar hoe de weg omhoog ingeslagen kan worden, vind de doelman lastig te zeggen.

Room vond het een kansloze wedstrijd voor zijn ploeg in Amsterdam. "We moeten hier niet te lang bij stilstaan. Er komen nu belangrijke wedstrijden aan. Daarin moeten we punten halen", vertelt Room aan de Gelderlander. Het programma biedt perspectief voor de hekkensluiter: de komende weken zijn concurrenten Fortuna Sittard, Heracles Almelo en Almere City FC de tegenstanders.

"Je ziet dat veel jongens worstelen met hun vorm en vooral met zichzelf in de knoop zitten. Dan wordt het lastig om als team te spelen. Terwijl we dit juist als team moeten gaan doen", aldus de 34-jarige keeper. Samen met Marco van Ginkel en Nicolas Isimat-Mirin is hij een van de meest ervaren spelers in de selectie. "Maar je ziet het, ervaring alleen telt niet. Je moet het samen in de wedstrijden doen. En te vaak zakken we als team door de ondergrens. Als ik de oplossing had om uit deze situatie te komen, had ik het wel gezegd. Ook ik heb dit nog nooit meegemaakt."

Room wil de moed erin houden geeft aan dat er geen vervelende sfeer heerst, ondanks de slechte resultaten. "Er is geen negativiteit of haat en nijd onderling. Absoluut niet. Dat is positief. Iedereen wil het er het beste van maken en heel hard werken. Dat is denk ik een belangrijke basis."