Flinke domper: AZ moet middenvelder rest van het jaar missen

Flinke domper: AZ moet middenvelder rest van het jaar missen

29-11-2023 16:58
18

AZ kan de komende tijd geen beroep doen op Sven Mijnans, zo meldt de Alkmaarse club. De 23-jarige middenvelder liep afgelopen zondag een knieblessure op tijdens het Eredivisie-duel met FC Volendam. Die blessure blijkt vrij ernstig te zijn.

"We verwachten dat hij dit kalenderjaar niet meer inzetbaar is", reageert AZ-coach Pascal Janssen. Het is een fikse streep door de rekening voor de Alkmaarders. Mijnans is een belangrijke schakel op het middenveld van AZ. Hij speelde nagenoeg alle wedstrijden als controleur naast Jordy Clasie.

Mijnans raakte tijdens de 3-0 gewonnen wedstrijd van AZ tegen Volendam geblesseerd aan zijn knie. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de schade aan de knieband dusdanig ernstig is, dat hij de komende weken in de lappenmand zit. "We hopen dat hij op 2 januari weer fit is als we op trainingskamp gaan", aldus Jansen.

Donderdagavond om 18.45 uur uur neemt AZ het in eigen huis op tegen Zrinjski Mostar in de Conference League. AZ zal zonder Mijnans moeten winnen om nog een sprankje hoop te behouden op overwintering in het toernooi.