Van 't Schip ontvangt lof vanuit Ajax-selectie: 'Daarin is hij heel sterk'

Van 't Schip ontvangt lof vanuit Ajax-selectie: 'Daarin is hij heel sterk'

30-11-2023 15:12
22

Jorrel Hato is te spreken over de eerste periode onder John van 't Schip bij Ajax. De zeventienjarige verdediger noemt de trainer 'duidelijk' in het uitleggen van diens plannen.

"Daarin vind ik hem heel sterk. Eerst is de meeting en dan de training", geeft Hato in gesprek met ESPN een inkijkje achter de schermen bij Ajax. "Hij zegt ook: Je traint zoals je speelt en je speelt zoals je traint. Dat is ook wel iets belangrijks. Wat ik ook terugzie bij ons: de energie in trainingen is allemaal wat hoger dan dat het eerst was. Dat zie je ook terug in de wedstrijden."

Hato beleefde vorige week een droomweek, met zijn debuut in het Nederlands elftal en zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Ajax. "Tuurlijk gebeuren er mooie dingen momenteel, maar je moet weer door", blijft hij nuchter. "Ik geniet nog echt wel van de bijzondere momenten, maar ik draai wel direct de knop steeds om."

Het begin van de carrière van Hato verloopt in sneltreinvaart, toch heeft hij geen behoefte aan extra hulp. "Nee, dat is iets wat vanuit mijzelf zou moeten komen. Ik heb nu niet het gevoel dat ik daarover moet praten", zegt hij. "Het zou kunnen dat ik zo'n gesprek ooit wel nodig heb, dan zijn jullie de eerste die het horen."