Van 't Schip ziet 'grote veranderingen' bij Ajax: 'Worden daarop sprongen gemaakt'

Van 't Schip ziet 'grote veranderingen' bij Ajax: 'Worden daarop sprongen gemaakt'

30-11-2023 16:29
35

Ajax is nog niet waar Ajax hoort te zijn, stelt trainer John van 't Schip voorafgaand aan het Europa League-duel met Olympique Marseille. Wel constateert de 59-jarige oefenmeester dat er al vorderingen zijn gemaakt.

Van 't Schip is donderdag precies een maand in dienst bij Ajax. "Wij zien in de data al grote veranderingen en verbeteringen", vertelt hij aan ESPN. Wilfred Genee claimde onlangs bij Veronica Offside dat uit data bleek dat de Amsterdammers niet fit zijn. "Het is nog steeds niet waar je naartoe wil. Je wil beter, maar waar dat kan eindigen? Dat weet ik niet", aldus de keuzeheer.

"Het is een jonge groep en wij zullen daar steeds mee aan de slag gaan", gaat Van 't Schip verder. De trainer kijkt uit naar de wedstrijd tegen Marseille, die gewonnen moet worden om uitzicht te houden op overwintering. "Er zullen echt nog wedstrijden tussenzitten waarbij het moeilijk gaat of waarbij we een tik zullen krijgen. Voorlopig zien wij wel dat daarop (datagegevens, red.) sprongen worden gemaakt door de selectie."